Bewegen houdt je jong.

In Home Thaleia hebben we een kalender met allerlei sporten. Voor die kalender kregen we de steun van studenten van de Hogeschool Gent.

Kies een sport

Bijna elke dag kunnen onze bewoners een sport kiezen: badminton, netbal, zwemmen, zumba We huren een ruimte in de sporthal, of we reserveren een baantje in het zwembad. Noem maar op! Onze bewoners sporten samen met de vaste begeleiders.

Van maandag tot vrijdag, van 11 uur tot 11.30 uur, bewegen we met enkele bewoners. We doen dat in onze fitness of we gaan naar buiten als het mooi weer is. We wandelen, fietsen, we gaan te voet naar de bakker

In de fitness

We bouwden een lege ruimte om tot een heuse fitness. In de fitness staan een loopband, een hometrainer, een klimrek, matten ... Terwijl ze bewegen, luisteren onze bewoners naar de radio, of ze kijken naar tv of naar een dvd.

Naar de sportclub

Enkele bewoners zijn lid van de tennisclub in de buurt. Anderen gaan elke week naar de zumba. Ze sporten samen met mensen die niet in Home Thaleia wonen. We spelen ook wedstrijden netbal tegen bewoners van andere voorzieningen uit de buurt. Of we doen mee met aangepaste sporten, zoals pingpong met Recreas.

Beweeg bewust meer

Bewegen hoeft niet altijd echte sport te zijn. Het is gezond als je elke dag kiest om te bewegen, bijvoorbeeld om boodschappen te voet of met de fiets te doen. We zetten onze bewoners aan dat ook te doen. Zo brengen we brieven naar adressen in onze eigen gemeente zo veel mogelijk zelf. We bewegen en we sparen postzegels.

Tel je stappen

Hoeveel kilometer stap je als je naar de markt gaat? Of als je een dagje winkelt? We bewegen vaak zonder het te weten. Een stappenteller (www.10000stappen.be) is een handige hulp. Het houdt bij hoeveel je stapt.