Hoe ontstond het project

In Home Thaleia vinden we het belangrijk dat onze bewoners zich goed voelen. Nu en later. Ze kiezen om dingen te doen die goed zijn voor hen. Dingen die weinig of geen slechte gevolgen hebben. Ze leven dus gezond.

In Home Thaleia zoeken we naar verschillende manieren om gezond te leven. We laten onze bewoners zelf kiezen. Want wat de ene leuk vindt, is voor iemand anders misschien saai.

Bij Home Thaleia werkten we 3 jaar aan het project ‘Gezond leven’. We kregen hiervoor steun van Rotary Gent. Nu willen we onze ervaringen graag delen met jou!
In Home Thaleia laten we onze bewoners kiezen. Mensen hebben allemaal eigen voorkeuren. De ene draagt graag kleren met veel kleur, de andere heeft liever donkere kleren. De ene eet graag kaas, de andere liever groenten …

Kiezen is niet altijd makkelijk. Soms zijn we te moe, en kiezen we voor het gemakkelijkste. Of we volgen wat de reclame zegt. We denken dus niet altijd na over de gevolgen als we kiezen. En die gevolgen zijn soms minder prettig: het geld is op, we hebben spijt van een keuze …

In Home Thaleia stimuleren we bewoners om te kiezen voor gezonde dingen. We dringen het dus niet op.