Gezond eten

Onze kok zorgt dat de bewoners elke dag gezond eten. Elke maand legt hij het menu vast.
Hij volgt deze regels:
  • De kok werkt vooral met vers voedsel.
  • De kok wisselt af tussen vegetarische gerechten en gerechten met vlees, of vis.
Een consulente geeft ons ook vaak raad over het menu, hoe we voedsel het best bereiden, wat sommige bewoners het best eten …

Onze leveranciers brengen meer dan één keer per week vlees en groenten: zo is alles lekker vers! Soms nemen we meer dan één leverancier voor een product. Ook jij gaat waarschijnlijk af en toe naar een andere bakker, toch?

Kook zelf

Elke dag helpen 2 bewoners de kok in de keuken. Zij snijden groenten, bereiden eten voor ‘s middags en maken mee het dessert. Of ze maken samen met de kok het eten voor ‘s avonds. Ze kopen ook voedsel in winkels in de buurt en poetsen de keuken.

Een kookclubje maakt 1 keer per maand een gezonde variant van een recept. Niet elke dag zoete desserts, zoals pannenkoeken dus. Samen met de kok, bakken de bewoners zelf brood …

Via de briefjes ‘Was het eten lekker vandaag?’ kunnen bewoners aan de kok laten weten of ze het eten lekker vonden. De kok kijkt ook uit naar nieuwe lekkere recepten.

Kweek je eigen kruiden en groenten

In Home Thaleia hebben we een eigen tuin met verse kruiden. We planten de kruiden, verzorgen ze en verwerken ze in gerechten. Leuk en lekker! In de serre kweken we zelf enkele groenten.

Werkgroep 'gezond leven'

Soms komt de werkgroep ‘gezond leven’ samen. In die werkgroep zitten:
  • de coördinator wonen
  • de medisch begeleidster
  • de eindverantwoordelijke
  • de kok
Samen zorgen zij ervoor dat het voedsel in Home Thaleia vers en gezond blijft. Moet het dieet van een bewoner veranderen? Dan bespreekt de werkgroep dat.

Lekker én gezond

Gezond eten is lekker. Kook je gezond en kies je vaak andere producten? Dan hoef je niet te kiezen tussen gezond of lekker eten. Je krijgt ze allebei.